3 najbolje namirnice za jačanje imuniteta

Nagla promjena vremena pogodna je za razvijanje virusa pa je važno na vrijeme ojačati imunitet kako bismo postali što otporniji na viruse i bakterije i ojačali svoj imunološki sustav tokom cijele godine.

U tome nam mogu pomoći namirnice bogate vitaminima i mineralima koje blagotvorno utječu na naš imunološki sustav, prenosi Wall.hr

Donosimo vam 3 najbolje namirnice za jačanje imuniteta:

Kurkuma

Kurkuma je bogata vlaknima, mineralima i vitaminima I ima blagotvorne učinke na stanje našeg organizma. Bogat je izvor fitonutrijenta koja čuvaju naš organizam od upalnih procesa koji nastaju kao posljedica pada imuniteta.

Aloe Vera

Osim snažnog regenerativnog učinka na kožu, Aloe Vera ima izuzetan efekt na balans u našem organizmu. Bogata je C i E vitaminom te može spriječiti dehidrataciju organizma. Osim gela za njegu kože, aloe veru možete uzimati i kao sok.

Med

Prirodni med je pun antioksidanata, enzima i minerala, uključujući cink, željezo, kalij, kalcij, magnezij i selen. Također sadrži i vitamin B6 i tiamin. Uklanja slobodne radikale iz organizma, a time samo poboljšava naš imunitet.

U kombinaciji s kurkumom i đumbirom, med je izuzetno moćan prirodni antibiotik.

Nema poruka za prikaz