Aferim “braćo Turci“: Sjetite nas se i mimo Čanakala


Čitam danas javlja FENA da su turske vlasti objavile kako posjetioci iz 16 država i regija neće morati priložiti negativni PCR test prilikom putovanja u Tursku.


Ministarstvo zdravstva Turske objavilo je u nedjelju da se na listi zemalja i regija nalaze Hong Kong, Kina, Tajvan, Vijetnam, Australija, Novi Zeland, Singapur, Tajland, Južna Koreja, Izrael, Japan, Velika Britanija, Latvija, Luksemburg, Ukrajina i Estonija.

I kako sam nekako i mogao naslutiti nas „braće Bosanaca i Arnauta (Albanaca)“ nigdje na ovom spisku za slobodna putovanja nema. Ruku na srce, niste se nešto ovih svih silnih godina iza nas ni pretrgli investirajuci u vama bratskoj Bosni i Hercegovini. Osim ako je riječ o džamijama i historijiskim spomenicima iz osmanskog perioda. Zahvalni smo mi vama i na tome.

Ali, nekako mi se čini da se prema nama odnosite kao da ova pandemija i nije zapravo potekla iz Wuhana (Kina) nego možda iz Sarajeva ili Prištine. Ne znam samo na osnovu čega ste pravili tu selekciju koju ste danas objavili. Po broju zaraženih ili po potrošačkoj moći izabranih vam dragih sretnika?

Možda smo mi za vas sitna buranija da utičemo na rast vašeg bruto dohotka i rast vaše ekonomije ali ako, ne daj Bože, opet bude neki boj poput onog u Čanakalama (Galipolje), uvjeren sam da ćemo biti poželjni u vidu topovskog mesa za vas.

P.S. Mi vas bezuslovno volimo. Mahsuz selam iz Bosne ponosne.

0

Nema poruka za prikaz