fbpx
Home Senzor TV Dijalog Akademik Ramić: Rezolucija o Srebrenici u CG je bitna za cijeli svijet

Akademik Ramić: Rezolucija o Srebrenici u CG je bitna za cijeli svijet

Između ostalog Ramić je govorio o značaju presude Ratku Mladiću, sudskoj, naučnoj i historijskoj istini o Bosanskom genocidu, značaju usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici u parlamentu Crne Gore, osporavanju naziva entiteta RS, ukidanju entiteta RS zbog kumulativnih presuda za genocid, neiskorištenim pravnim mogućnostima Visokog predstavnika, značaju savjetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde u vezi postojanja entiteta RS.

Ramić se osvrnuo i na trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, te značaju bosanskohercegovačke dijaspore u kreiranju bolje države Bosne i Hercegovine.

Posebno je govorio o akademskoj, ekonomskoj i političkoj snazi bosanskohercegovačke dijaspore u procesu lobiranja za bosanskohercegovačke državne i društvene vrijednosti.

Kao primjer zajedničkog rada bosanskohercegovačke dijaspore Ramić je govorio o Građanskoj inicijativi “Klub 100 Plus”, kojom se od Viskog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Valentina Inzka traži da po hitnom postupku nametne zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare