Akcija hapšenja nakon zapljene velike količine skunka

Provode se aktivnosti na lociranju i lišenju slobode osoba povezanih sa velikom količinom opojne droge “marihuana-skunk”, zaplijenjenoj na području Gradiške.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, zajedno sa MUP-om RS i partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, provodi intenzivne aktivnosti na lociranju i lišenju slobode osoba, koje se dovode u vezu sa velikom količinom opojne droge “marihuana-skunk” od oko 460 kilograma, koja je zaplijenjena na području Gradiške.

S obzirom da se, prema prikupljenim podacima, ove osobe nalaze u inozemstvu, izvan BiH, bit će pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne suradnje na njihovom pronalasku i izručenju u Bosnu i Hercegovinu.

Zaplijenjena količina opojne droge, na ilegalnom narko tržištu u zemljama EU, dostiže cijenu od više od milijun eura, te se krijumčarenjem ove opojne droge ostvaruje velika nezakonita imovinska korist.

Ovo je jedna u nizu zaplijena velikih količina opojne droge “marihuana-skunk”, u količinama od više stotina kilograma, koje je u ovoj godini u okviru predmeta na kojima radi, Tužiteljstvo BiH realiziralo zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama iz BiH i zemalja regiona, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

federalna.ba

Nema poruka za prikaz