Bal vampira u Crnoj Gori

– Ovaj bal vampira u Crnoj gori, predvođen đavolima iz SPC, uopšte nije bezazlen. Neodoljivo potsjeća na devedesete. A šta je zapravo problem. Sporni zakon o slobodi vjere ne nalaže da se u crkvama i manistirima SPC moli nekom drugom Bogu ili svecima. Ne traži da sebi bilo ko predije ime ili da se odrekne svojih svetinja. A popovi predvode bande koljača koje otvoreno prijete Crnoj gori i govore kako njih ne zanima politika ili biznis, kako su tu samo zbog vjere u Boga bla, bla, bla…
Pa ko im brani da vjeruju u Boga?
Sami su razotkrili da im je bitnije vlasništvo nad hotelima po Budvi i drugim objektima koje im bez poreza donose ogromne zarade od Boga.
“Problem dakle nije čiji je manastir, nego čiji će da bude, na primer, taj hotel od 60 soba, na 200 metara od mora u Budvi, pa još i dve stambene petospratnice pored, pa sve prateće građevine i ugostiteljski biznis koji se prostire na ukupno 12 kvadratnih kilometara koji su upisani u imovinu Srpske pravoslavne crkve za samo desetak godina od polovine devedesetih do nezavisnosti Crne Gore”.
Politički vrh Srbije uz blagoslov crkve i direktnu podršku igra opasnu igru. Po običaju prave se da ih se ništa ne tiče, a spremaju Vučića da po scenariju iz Srebrenice “bude napadnut” u Crnoj Gori i da pokolji počnu.
Bojim se da će najveće žrtve biti opet Bošnjaci, što je javno rekao onaj četnički vojvoda Mandić u Crnogorskom parlamentu. Daj Bože da griješim!

Nema poruka za prikaz