BBI banka petu godinu zaredom ponosni partner nagrade “25. novembar”

Bosna Bank International (BBI) i ove godine ponosni je partner nagrade „25. novembar“ i nastoji podržati sve kapitalne projekte kojima je cilj afirmiranje pozitivnih ekonomskih, društvenih i kulturnih vrijednosti naše zemlje.

U 2020. godini stručni žiri odlučio je jednoglasno da nagrada “25. novembar” za “životno djelo” pripada likovnom umjetniku Halilu Tikveši.

“Od svog osnivanja 2000. godine, pa do danas BBI banka nastoji podržati sve kapitalne projekte kojima je cilj afirmiranje pozitivnih ekonomskih, društvenih i kulturnih vrijednosti naše zemlje. Nastojimo uočiti takve projekte i podržati ih kako bi bili dijelom pozitivnih trendova u našem društvu i gradili svijetlu budućnost za generacije koje dolaze. Iako je naše primarno područje djelovanja ekonomija smatramo da su kulturna dostignuća iznimno važna te ih nastojimo afirmirati kao jedan od važnih stubova progresa našeg društva. Stoga je BBI banka u ovaj projekat uključena od samog početka“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

S obzirom na epidemiološku situaciju, sedmični magazin „Stav“ je, u sklopu svečanog obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH u saradnji sa TV Hayat u specijalnoj emisiji u Zemaljskom muzeju BiH ugostio članove žirija i laureate Nagrade “25. novembar”, u kojoj se građanima obratio i član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović, visoki pokrovitelj nagrade.

Izvor: Akta.ba

Nema poruka za prikaz