BBI centar nakon požara zatvoren, pričinjena velika materijalna šteta

Navodno je uzrok izbijanja požara eksplozija neispravne plinske boce. U požaru nije bilo povrijeđenih, a na objektu je nastupila veća materijalna šteta.

Udruženje Eko Akcija je na svojoj Facebook stranici objavila da su još prije dvije godine upozoravali da se plinske grijalice(kakva je navodno eksplodirala) ne smiju koristiti u zatvorenim objektima.

  • Širom BiH, sve više kafana i drugih prostora počelo je da koristi plinske grijalice poput ove na slici za zagrijavanje zatvorenih prostora. Kako je navedeno i u njihovoj deklaraciji, ove grijalice su konstruisane isključivo za spoljnu upotrebu i ne bi se smjele koristiti u zatvorenim prostorima.

Radiosarajevo

Dok se inspekcije ne dozovu svom poslu, naš savjet je da IZBJEGAVATE BORAVAK U ZATVORENIM PROSTORIMA KOJI SE GRIJU NA OVAKVE GRIJALICE, a njihovu upotrebu smjesta prijavite inspekciji, jer:

– može doći do požara,

– sagorijevanjem plina u neprovjetrenom prostoru dolazi do povećanja koncentracije niza štetnih gasova poput potencijalno smrtonosnog ugljen-monoksida i azotnih oksida, koji mogu izazvati niz štetnih posljedica po zdravlje”, napisali su iz ovog Udruženja.

Navodno, centar i garaža su zatvoreni, a uviđaj je u toku.

Može se vidjeti da je vatra zahvatila zimsku baštu ugostiteljskog objekta u prizemlju i proširila se je na spratove iznad.

Nema poruka za prikaz