BiH: TIKA pružila pomoć za 500 porodica koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom

Turska agencija za koordinaciju i saradnju (TIKA), koja ima predstavništva širom svijeta, pružila je pomoć za 500 porodica koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom u Tuzlanskom, Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju TIKA-e navodi se da je pomoć dodijeljena porodicama kojima je potrebna ekonomska podrška.

Iz TIKA-e su također podsjetili da su mnogi ljudi teško pogođeni krizom izazvanom globalnom pandemijom koronavirusa, te su stoga odlučili pružiti pomoć mnogim porodicama i u BiH kako bi mogle nadoknaditi gubitke u poljoprivrednoj proizvodnji.

U okviru ”Programa podrške sigurnosti hrane i života” pokrenutog 2017. godine TIKA je ovaj put za 500 porodica koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom u Tuzlanskom, Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu podijelila pakete podrške sa sjemenom različitih povrtnih kultura uoči proljetne sadnje.

Iz TIKA-e su izrazili nadu da će na ovaj način pomoći tim porodicama koje žive u ruralnim područjima da se nastave baviti poljoprivrednom proizvodnjom kako bi sebi osigurali potrebna sredstva za život.

0

Nema poruka za prikaz