Borenović poručio Dodiku: Frustracije zbog poraza ne obrušavajte na Banjalučane

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, reagovao je na izjave Milorada Dodika da će nakon poraza SNSD-a u tom gradu, obustaviti investicije u Banjoj Luci.
Nakon što je Milorad Dodik izjavio kako će zbog poraza Igora Radojičića u Banjoj Luci, SNSD obustaviti ulaganja u gradu na Vrbasu, oglasio se predsjednik PDP-a Branislav Borenović te poručio kako niko nema pravo kažnjavati građane zbog poraza.

“Predsjednik SNSD-a mora da shvati da je Draško Stanivuković realnost Banje Luke, novoizabrani gradonačelnik kojeg je svojom voljom izabrao narod. Dodik svoje frustracije zbog poraza ne smije da bahato obrušava na Banjalučane”, poručio je Borenović.

Također, istakao je kako Milorad Dodik miješa nadležnosti te da je u svojim izjavama koje upućuje od sinoć prevazišao i sam sebe po pitanju bahatog ponašanja.

“Osim što protivzakonito miješa entiteske, lokalne i nadležnosti koje on ima na nivou BiH, Dodik je u svojim iracionalnim istupima i osvetničkim porukama koje od sinoć upućuje građanima Banje Luke prevazišao i sam sebe i nivo bahatosti koji inače ispoljava. Poručujem mu da konačno shvati da Banja Luka nije njegova niti bilo koje stranke nego građana tog grada i tako ćemo se prema našem gradu i odnositi”, zaključio je Borenović.

Izvor: Klix.ba

Nema poruka za prikaz