BPK-Goražde: Na terenu su tri Covid tima

Sva biračka mjesta u tri opštine BPK-Goražde otvorena na vrijeme.

Iz Gradske izborne komisije Goražde kazali su kako izborni proces u najvećoj lokalnoj zajednici ovog kantona teče nesmetano, uprkos specifičnim okolnostima u kojima se provode izbori. 

U Goraždu su 32 biračka mjesta za redovno glasanje otvorena na vrijeme. Za sada nisu utvrđene nikakve nepravilnosti. S obzirom na to da se glasanje odvija u vrijeme pandemije, Gradska izborna komisija preduzela je dodatne mjere kako bi svi mogli ostvariti svoje biračko pravo. 

Predsjednica Gradske izborne komisije Goražde Amira Borovac kazala je kako su osigurana dva mobilna tima za one koji su kao i do sada evidentirani kao osobe koje nisu sposobne doći na biračka mjesta. Također, danas će na terenu biti tri Covid tima koji će omogućiti glasanje onima koji su pozitivni na koronavirus i onima koji imaju rješenje o izolaciji, istakla je Borovac. Ona je dodala da je Gradska izborna komisija Goražde riješila i problem članova biračkih odbora koji su jučer i jutros prijavili simptome virusa, tako da je i u tom dijelu izbornog procesa osiguran nesmetan rad odbora. 

U Goraždu 20.840 građana ima pravo glasa. U prvim jutarnjim satima nisu zabilježene veće gužve, a građani koji dolaze na birališta u potpunosti poštuju mjere zaštite koje su ranije propisane.

Izvor: federalna.ba

Nema poruka za prikaz