Branka Rakonjac: Hadžibajrić je strašno osvetoljubiv, zid je srušen jer je na mojoj kući bio plakat Abdulaha Skake i Jusufa Pušine

Branka Rakonjac, naseljena u sarajevskom naselju Vratnik je zid sazidala 2019. godine na temeljima iz šezdesetih godina kako bi svoju kuću zaštitila od podzemnih i nadzemnih voda.

Iste te godine, dobila je nalog za rušenje sjeverne strane istog s obrazloženjem da je zid sagrađen na općinskom zemljištu. Nakon tog rješenja, na njenu adresu stiže drugo rješenje u kojem se navodi da je prvobitno došlo do greške i da ustvari treba rušiti zapadnu stranu zida. Nakon što je geometar izašao na teren, ustanovljeno je da navedeno nije tačno i da je zid nijedan milimetar ne prelazi u teritoriju u vlasništvu Općine Stari Grad.

Nakon što su na teren izašli stručnjaci, zaključeno je da se zid ne smije rušiti ni pod razno jer štiti ulicu i od podzemnih i od nadzemnih voda.

Međutim, danas su općinski službenici u pratnji policije došli na ovu lokaciju i porušili čitav zid.

Kada je vlasnica upitana ima li pretpostavku zašto je došlo do toga, odgovorila je da su u pitanju politički razlozi:

“Ja sam vijećnik u Gradskom vijeću, gradonačelnik Skaka mi je omogućio održavanje tri zadnja međunarodna kongresa u Vijećnici, pod pokroviteljstvom grada Sarajeva i Skake izričito. Tu se javila Hadžibajrićeva sugestija – ako niste s njim, vi ste protiv njega. On je jako osvetoljubiv čovjek. Borba s njim apsolutno nije fer jer da nije tako, ne bi bila ona sudinica što ga krije i što drži njegove nezakonite stvari za koje ja znam jer sam bila u komisiji za stambene i poslovne prostore. Znam šta je radio, o donacijama da i ne govorim. Možda ću jednoga dana to sve iznijeti u javnost.”

Osim toga, Branka je naglasila da je ona uspješna građanka Sarajeva koja je napravila šest kongresa, izdala tri knjige, časopise, nebrojeno mnogo pacijenata koje je besplatno liječila i izliječila. Kako sama navodi uzrok ovoga je Skaka i Jusuf Pušina jer je na svojoj kući, u toku predizborne kampanje, držala njihove plakate.

“Ima jedna grupa građana koji su bespravno ostali bez posla, koje je sud po tri puta vraćao na posao, a Ibrahim Hadžibajrić to nije ispoštovao i dalje im dao otkaz. Imamo i takve ljude, koji su ugroženi u Općini, možemo ih sve pozvati. Stari Grad propada zbog njegovih nedjela” – zaključuje Branka i dodaje za kraj da je ona ta koja je Ibrahimu u koroni slala homeopatske lijekove, med i preparate da bi sačuvao zdravlje.

Senzor.ba će o ovom slučaju izvještavati i dalje.

0

Nema poruka za prikaz