Brčko distrikt BiH: Obrađeno 127 biračkih mjesta

Brojanje glasačkih listića u Brčko distriktu se nastavlja, prema preliminarnim i nepotpunim rezultatima, obrađeno je 127 biračkih mjesta na kojima je ukupno glasalo 24 294 osobe od čega je 23 578 važećih i 716 nevažećih. 

Prema podacima Izborne komisije Brčko distrikta BiH, svoje građansko pravo je iskoristilo 37.762 građana što je 46,40 procenata od ukupno registrovanih 86.845. 

Putem pošte je glasalo 5.180 građana, a imali su priliku da biraju između 49 političkih subjekata koji se bore za 31 mjesto u Skupštini Brčko distrikta BiH

„Ostalo je još unijeti izborne rezultate sa 13 redovitih biračkih mjesta i vjerujem da ćemo to u vrlo skorom periodu i uraditi. Podsjećam, ovo su samo rezultati za 140 redovitih biračkih mjesta. Treba svakako ovim rezultatima pridružiti i glasove sa nepotvrđenih glasačkih listića, Covid timove, mobilne timove i svakako glasove putem pošte”, ističe Andrea Mrkonjić, predsjednik Izborne komisije Brčko distrikta BiH.

Prema nezvaničnim podacima koje smo dobili od izbornih štabova, pobjednik izbora je SDA koja se bori za šesti mandat. Iza SDA je SNSD koji ima 4 mandata.

Izvor: federalna.ba

Nema poruka za prikaz