Bruka u Atini!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Atini od Grčke sa 2:1 u susretu 8. kola kvalifikacija za EP.

Utakmica je počela mirno. Nije bilo većih uzbuđenja sve do 12. minute kada je bh. tim ozbiljno zaprijetio.

U šansi su se našli Amer Gojak i Armin Hodžić, ali Grci su se izvukli. Prvo je jedan njihov igrač spasio skoro sa gol crte, da bi kasnije golman odbranio udarac Hodžića.

Ponovo se nakon toga ušlo u nešto mirniji tempo. Igralo se većinom na sredini terena, a onda je Grčka iz prve prave prilike došla do gola.

Nakon lijepe akcije Pavlidis se oslobodio Bičakčića i rutinski matirao Šehića za vodstvo domaćih. Samo tri minute kasnije Grci su u novoj velikoj šansi. Šehiću je ovog puta zaprijetio Bakakis, ali naš golman sada brani.

Samo dvije minute kasnije, u 35. minuti, bh. tim dolazi do izjednačenja. Sead Kolašinac je sjajno centrirao, a Gojak se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i pogodio za poravnanje. Bio je to njegov već četvrti gol u ovim kvalifikacijama.

Grke to nije pokolebalo i do kraja prvog dijela stvorili su još dvije velike šanse. Prijetili su Pavlidis i Mantolas, ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku meča Grčka nastavlja tamo gdje je stala u prvom dijelu. Igralo se većinom pred našim golom, a Šehić je u nekoliko navrata bilježio sjajne intervencije i spašavao naš tim Mantolas je bio u jednoj takvoj prilici u 58. minuti, ali Šehić fantastično brani.

Samo osam minuta kasnije nova šansa za Grke nakon velike greške Kovačevića, ali ponovo je Šehić dobar na našem golu. Pogodili su Grci odmah nakon toga i stativu.

Bh. tim se kasnije malo oslobodio pritiska i pogodio stativu nakon kornera, ali ipak je sviran faul Kovačeviću. Grci opet prijete preko toga iz minute u minut i pogađaju još jednu stativu. Šehić je i u tim momentima briljirao na našem golu.

Ipak, ni Ibrahim ništa nije mogao u 88. minuti kada je Kovačević postigao autogol i ‘pogodio’ za praktično pobjedu Grka, potpuno zasluženu ako ćemo iskreno.

Naši momci do kraja nisu napravili ništa i ostalo je 2:1 za Grčku koja je tako ponovo pobijedila naš tim.

Zmajevi su ostali na 10 bodova, Grci imaju osam, a Finska je sada praktično nedostižne sa 15 osvojenih bodova na drugom mjestu. Do kraja imamo još dva kola, ali obzirom da Finci igraju naredni meč s Lihtenštajnom, sve je gotovo.

Kvalifikacije za EP:

Grčka – BiH 2:1

Bosna i Hercegovina: Šehić, Bičakčić, Kvržić, Kolašinac, Pjanić, Ar. Hodžić, Cimirot, Gojak, Kovačević, I. Hajrović, Sarić.

Grčka: Paschalakis, Bakakis, Stafylidis, Bakasetas, Galanopoulos, Pavlidis, Chatzidiakos, Limnios, Mantalos, Kourbelis, Giannoulis.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Bičakčić, Kvržić, Kolašinac, Pjanić, Ar. Hodžić, Cimirot, Gojak, Kovačević, I. Hajrović, Sarić.

Grčka: Paschalakis, Bakakis, Stafylidis, Bakasetas, Galanopoulos, Pavlidis, Chatzidiakos, Limnios, Mantalos, Kourbelis, Giannoulis.

sportsport.ba

Nema poruka za prikaz