CIK objavio preliminarne rezultate lokalnih izbora u BiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine u ponoć je objavila prve preliminarne rezultate lokalnih izbora u BiH. 

Donosimo pregled vodećih kandidata u nekim od većih gradova u Bosni i Hercegovini koje je objavio CIK BiH. 

Prema tim informacijama u utrci za gradonačelnika Cazina vodi Nermin Ogrešević (A-SDA) sa 67,91 posto glasova, a za gradonačelnika Bihaća Šuhret Fazlić (POMAK) sa 45,85 posto glasova. 

U Tešnju za načelnika općine vodi Suad Huskić (SDA) sa 60,57 posto glasova,  a za gradonačelnika Zenice Fuad Kasumović (nezavisni kandidat) sa 66,34 posto glasova. 

Za gradonačelnika Livna vodi Darko Čondrić (HDZ BiH) sa osvojenih 34,73 posto glasova, a gradonačelnika Čapljine Smiljan Vidić (HDZ BiH) sa osvojenih 63,05 posto glasova. 

U utrci za načelnika općine Stolac vodi Stjepan Bošković (HDZ BiH) sa osvojenih 59,53 posto glasova. 

Kada je u pitanju Kanton Sarajevo u utrci za načelnika općine Ilijaš vodi Akif Fazlić (SDA) sa osvojenih 51, 25 posto glasova, za načelnika općine Hadžići Hamdo Ejubović (SDA) sa osvojenih 54,12 posto glasova, načelnika Ilidže Nermin Muzur (Četvorka) sa 64,06 posto glasova, za načelnika općine Novi Grad Sarajevo Adnan Delić (Četvorka) sa osvojenih 46,37 posto glasova, dok za načelnika općine Vogošća vodi Edin Smajić (SDA) sa osvojenih 52,53 posto glasova, a za načelnika općine Trnovo Ibro Berilo (SDA) sa osvojenih 81,19 posto glasova. 

Kako je naveo predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar kompletni preliminarni rezultati bit će objavljeni na web stranici CIK-a BiH u narednom periodu.

Izvor: federalna.ba

0
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare