Članovi grupe “Pravda za Davida” održali sastanak sa Stanivukovićem

Članovi grupe “Pravda za Davida” oglasili su se saopćenjem nakon održanog sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Poziv gradonačelnika Stanivukovića uslijedio je nakon što smo mu uputili zahtjev kojim tražimo da se preispita odgovornost, sprovede disciplinski postupak i donesu sankcije protiv svih onih koji su se nezakonito i neljudski obračunavali sa Pravdom za Davida. Dobili smo obećanje da će se to i desiti”, saopćili su iz ove grupe nakon sastanka.

Dodaju da su dobili obećanje da “Davidovo srce” na ušću rijeke niko više neće dirati.

“Gradonačelnik je naglasio da “Davidovo srce” na ušću Crkvene u Vrbas niko više iz komunalne policije neće dirati.
Rečeno nam je da komunalna policija od MUP-a dobija zahtjeve da se sve sa ušća ukloni. Mi smo tražili da nam se dostave ti sramni dopisi. Da vidimo ko tu sramotu potpisuje. Takođe smo tražili imena onih iz Gradske uprave koji su naređivali uklanjanje “Davidovog srca”.

“Jedan od naših zahtjeva jeste da se od Gradske uprave dobije saglasnost za postavljanje spomenika ubijenom Davidu Dragičeviću na mjestu gdje je pronađeno njegovo beživotno tijelo. Jedan od naših prijedloga jeste da čitav taj prostor oplemenimo (postavljanje klupa i slično). Dobili smo obećanje da će prijedlog biti razmotren.
Obećano nam je da neće biti nikakav problem da na Trgu Krajine povodom 3. godišnjice ubistva Davida Dragičevića nekoliko dana stoji isto ono srce koje je mjesecima tu stajalo. Tražili smo da vrata Doma omladine budu dostupna i nama iz Pravde za Davida. Obećano je da neće biti nikakvih problema u vezi sa tim. Tražili smo od gradonačelnika da Skupštini grada predloži novu Odluku po kojoj će javna okupljanja moći da se održavaju i na mjestima osim Trga Krajine i parka Mladen Stojanović. Rečeno nam je to odličan prijedlog i da će biti razmotren”, navode u saopćenju nakon sastanka.

Još su kazali da im je obećano da će vrata Gradske uprave uvijek biti otvorena za njih.

“Na kraju, obećano nam je da će vrata Gradske uprave biti uvijek otvorena i za nas. Jedino što mi tražimo od Gradske uprave i gradonačelnika jeste da rade svoj posao, da poštuju zakon i procedure, a što nije bio slučaj sa prethodnom upravom. Ništa osim toga mi ne tražimo. Nikakav specijalan tretman. Ista prava za SVE. Zahvalni smo gradonačelniku na pozivu i vjerujemo i nadamo se da će data obećanja biti ispunjena”.

N1

Nema poruka za prikaz