Danas ponovno brojanje glasačkih listića iz četiri izborne jedinice

Centralna izborna komisija BiH  (CIK) je sinoć na hitnoj sjednici, u nastavku razmatranja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića, donijela Naredbu kojom se  Glavnom centru za brojanje naređuje brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz četiri osnovne izborne jedinice: 007B – Novi Grad (RS), Derventa, Gacko i Šekovići, na nekim biračkim mjestima svi glasovi se broje a na nekim se broje po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za određeni organ vlasti. U izbornoj jedinici 007B – Novi Grad (RS) će se za načelnika općine brojati listići sa 34 redovna biračka mjesta.

Nova ponovna brojanja će početi jutros oko 09:00 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra) a u skladu sa dinamikom brojanja glasačkih listića iz prethodnih naredbi, najavljeno je iz CIK-a.

Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu. U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

Izvor: Fena

Nema poruka za prikaz