Danas vrelina, a možda i kiša: Objavljena prognoza za dane vikenda

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica i Sokolac 14 stepeni, Bugojno, Ivan Sedlo, Livno i Srebrenica 15, Drvar, Jajce i Tuzla 17, Grude, Sarajevo, Zenica i Bijeljina 18, Bihać, Brčko, Sanski Most i Zvornik 19, Široki Brijeg, Bileće, Doboj i Prijedor 20, Banja Luka 21, Gradačac 22, Mostar i Trebinje 23, Neum 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, svježije jutro i ne suviše visoke temperature tokom dana, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Ugođaj može kvariti promjenjiva oblačnost uz lokalno jači razvoj oblaka i poneki pljusak i to uglavnom u sjeverozapadnim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više oblačnosti se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Poslije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne sa kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskom. Vjetar u Bosni slab na momente i umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni. Najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni. U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne, razvojem oblačnosti može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

Petak: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u višim planinskim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu do 36 stepeni.

Subota: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u višim planinskim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Nedjelja: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i zapadnim područjima sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

radiosarajevo.ba

Nema poruka za prikaz