Dautović je pobjednik u Travniku

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) u Travniku Kenan Dautović većinom glasova na prijevremenim izborima izabran je za načelnika ove općine.

Dautović je svoju pobjedu proglasio u izbornom štabu koji je dobivao informacije od posmatrača s izbornih mjesta, a Stranka demokratske akcije nastavit će sa tradicijom svojih kandidata na načelničkoj poziciji.

Dautovićev protukandidat Haris Kaniža je već čestitao protivniku na pobjedi.

– Zahvaljujem se svim stanovnicima općine Travnik koji su svoje povjerenje podarili Našoj travničkoj priči. Ostaje žal jer nikada nije bilo bliže. Nisam razočaran – napisao je na Facebooku.

On je večeras za Hayat TV-a kazao da će njegov fokus biti na prihodovnu snagu budžeta. Sve ono što će osnažiti travničku ekonomiju, što će omogućiti bolji privredni razvoj. Svi ostali tokovi života mogu pratiti taj razvoj.

– Postoji u mojoj izbornoj platformi niz aktivnosti koje će biti realizirane ako ja dobijem povjerenje građana. U svakom slučaju moramo raditi na tome da se budžet poveća – kaže on.

Lokalna zajednica može mnogo uraditi za privredni razvoj, govori naš gost.

– Izborna platforma koju sam predstavio fokusira se na turizam koji podrazumjeva osnaživanje kompletne općine. Ima dosta kapaciteta. Nije to samo grad niti samo Babanovac. Kompletan Vlašić nudi velike mogućnosti i znamo da je turizam najdinamičnija grana privrede koja direktno ili indirektno angažira najmanje 65 drugih privrednih grana. Drugi aspekt je osnaživanje privrednih zona koje treba ojačati tako da bi strane investicije mogle doći što je moguće prije na prostor Općine Travnik. To je vrijeme koje treba iskoristiti dok traje ova korona, da se što bolje pripremi – pojašnjava Dautović

On je dodao da postoji opća zabrinutost zbog nekontroliranog odlaska mladih.

– Moramo hitno na svim nivoima vlasti učiniti sve da mladi prepoznaju svoju perspektivu u BiH i da ostanu tu. Ono što sam planirao ukoliko dobijem povjerenje građana jeste implementacija strategije za mlade, koju je Općina Travnik donijela 2016. Plan implementacije te strategije nudi širok spektar mogućnosti da se mladi angažiraju što je više moguće. Oni bi bili u centru mog angažmana – rekao je Dautović za Hayat.

0

Nema poruka za prikaz