Derubis yachts počeo proizvodnju luksuznih bh. kamp-prikolica

Brodogradilište Derubis yachts u Vitezu je nakon izgradnje luksuznih jahti pokrenulo i proizvodnju kamp-prikolica Derubis Caravan dužine sedam metara i širine 2,4 metra.Bh. jahte nastale u Vitezu veoma brzo su postale popularne širom svijeta, a ekipa koja je uložila velike napore na izgradnji bh. proizvoda je voljom i entuzijazmom ovih dana pomjerila svoje granice te osim jahti počela graditi i kamp-prikolice.

U razgovoru za Klix.ba direktor projekta Kerim Hadžić je kazao da su prije nekoliko dana nakon šest mjeseci rada na stvaranju modela u prirodnoj veličini i izrade kalupa izradili i prvi odljevak buduće kamp-prikolice.

Foto: Klix.ba

“Odljevak je u potpunosti zadovoljio sve zahtjeve kvaliteta i samog dizajna. Ono što nam predstoji tiče se desetak firmi s kojima mislimo ostvariti poslovnu saradnju na stvaranju vrhunskog proizvoda. Namjera nam nikada nije bila uzimati drugim firmama kvalitetne radnike ili duplati strojeve za obradu materijala, već pronaći formulu po kojoj ovaj vid saradnje osigurava svima popunjenje kapaciteta postojećih proizvodnih mogućnosti, a i dodatno zapošljavanje ne samo nama, već i firmama kooperantima”, kazao je Hadžić.

Dodao je da su otvoreni za sve razgovore koji bi vodili tome da ovo postane još jedna uspješna bh. priča, u kojoj bi se okupio kvalitet i pokrenuo trend razvijanja domaćih proizvoda. Ističe da je sve moguće ako se napravi inventura svega što ima Bosna i Hercegovina i ako se počne razmišljati na drugi način.

“Biznis ne poznaje administrativne granice, niti limite koje određuju ljudi kojima odgovara sadašnje stanje. Na nama je da kroz rad dokažemo da je ovaj model povezivanja oko proizvoda moguć”, kaže Hodžić.

Foto: Klix.ba

Derubis Caravan će biti jedinstvena kamp-prikolica, monolitna, integralna, futurističkog izgleda, luksuzne unutrašnjosti i opremljenosti te dobrih voznih karakteristika, a njeno premijerno predstavljane trebalo bi biti u Sarajevu 2021. godine.

Izvor: klix.ba

Nema poruka za prikaz