Dobri ljudi u BiH realizovali akciju da Mirsada Hadžić po prvi put ode na more

Nakon što su mnogobrojni portali prenijeli prilog portala Dnevnick o djevojčici koja nikada nije vidjela more, mnogobrojni građani su se javili te izrazili želju da pomognu ovoj djevojčici.

“Realizovana akcija za odlazak na MORE! Samo par sati nakon što smo objavili da pokrećemo dvije akcije za našu volonterku i njenu porodicu, USPJELI SMO riješiti prvu ‼️ Zahvaljujući našem donatoru, porodici Hadžić će biti obezbjeđen odlazak na more, napisali su iz UDR mladih Fokus te dodali:

“Druga akcija još traje, a to je kupovina KRAVE za porodicu Hadžić. Naime, zbog očeve operacije u mjesecu maju, porodica je bila primorna prodati 10 krava kako bi platila operaciju. Svi koji žele novčano pomoći, donaciju mogu uplatiti lično na broj 065095795”, napisano je na njihovoj stranici.

Mirsada Hadžić učenica je prvog razreda srednje škole u Kozarskoj Dubici, ima želju da vidi more. Za ovu hrabru i izuzetno vrijednu djevojku mnogi u Dubici imaju samo riječi hvale. Ona sama tanjira, ore, sije, vozi traktor, kreči kuće brine za svu stoku….

https://www.facebook.com/um.fokus/posts/2065347523761700

 

Nema poruka za prikaz