Dodik o Tegeltiji i Potkivanju 2

Bosanskohercegovačko pravosuđe i dalje je u centru skandala. I dok je za predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegletiju objavljeni snimak u kojem je on, po drugi put u centru pažnje, samo pokušaj diskreditacije a čitav slučaj čist kao suza – za predsjedavajućeg Predsjedništva BIH Milorad Dodik zbog takvih snimaka javna scena je zagađena.

Javna scena potpuno je zagađana objavljivanjem raznih snimaka, komentar je ovo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u vezi sa nedavno objavljenim snimkom ‘Potkivanje 2’, a u kojem se čuje navodni telefonski razgovor Milana Tegeltije, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. Dodik vjeruje, kako kaže, da će pravosudne institucije uspjeti da vrate povjerenje koje su izgubile u javnosti: “Ima mnogo snimaka. Apsolutno je gotovo neprihvatljivo da visokopozicionirani ljudi se na taj način upražnjvaju taj vokabular i koriste takve stvari, ali, opet, sve je to stvar pravosuđa, tužilaštva i ostalih stvari”.

Ana Brnabić, predsjednica Vlade Srbije, obišla je radove na dionici Kuzmin – Sremska Rača, u okviru izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo. Tim povodom, Dodik kaže da će RS nastaviti da gradi autoput od Rače do Bijeljine sa ciljem da se Banja Luka spoji sa Beogradom.

“Mi imamo zastoj u vezi s procedurom na nivou Bosne i Hercegovine. Još s Turskom nije završen taj dogovor, mada, načelno, ima sporazum ali mi ćemo graditi autoput od Rače do Bijeljine, to je na neki način dogovoreno sa Srbijom”, istakao je Dodik.

Kada je u pitanju dionica od Rače do Bijeljine, Dodik ističe da je u toku izuzimanje zemljišta i priprema lokacije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je izvođač, turska firma Tašjapi, obećala kako će radovi na dionici autoputa Kuzmin – Sremska Rača biti završeni do kraja 2022. godine. Novi most na Savi će biti gotov do jeseni iste godine. Paralelno će se projektovati i druga dionica ka Sarajevu od Požege do Kotromana, koja bi trebala biti gotova do kraja 2024. godine. 

“Samo jak stabilan, dobro povezan region znači bolji kvalitet života za sve građane, a samim tim i jaču i stabilniju Srbiju, tako da ćemo ulagati dodatna sredstva u infrastruktrno povezivanje regiona, ali i infrastruktrno povezivanje Srbije”, kazala je Brnabić.

Izvor: federalna.ba

Nema poruka za prikaz