Dodik: RS želi neovisnost kao i Kosovo

“BiH je nama nametnuta kao obvezujuća i obvezna država, iako nas niko nije obavijestio zašto ona mora biti neizbježna i obvezna”, rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu kako oni koji guraju priču o neovisnosti Kosova moraju računati na to da i Republika Srpska isto tako razmišlja o svom statusu i budućnosti, bez obzira na to što neki drugi žele kako to nije činjenica.

Upitan da prokomentira izjavu bivšeg ministra vanjskih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, koji je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio kako ima samo jednu šansu priznati neovisno Kosovo, jer je to realnost, Dodik je rekao kako je Pacoli čovjek koji ne bi mogao držatii lekcije bilo kome te da prijetnje koje upućuje spadaju u red neprihvatljivih stvari.

Dodik je poručio kako su Republika Srpska i Srbi zagledani u Srbiju i da Vučić to dobro razumije, cijeni i podržava Srpsku i Srbe, kao što i RS cijeni i podržava i samog Vučića u tom pogledu.

On je rekao kako južna srpska pokrajina i naravno RS, kao sjeverozapadni entitet u BiH, imaju mnogo stvari o kojima se treba razgovarati i razmišljati.

“BiH je ovdje nama nametnuta kao obvezujuća i obvezna država, iako nas niko nije o tome obavijestio zašto ona mora biti neizbježna i obvezna, tako da je u tom pogledu Republika Srpska apsolutno protiv situacije oko statusa Kosova”, rekao je Dodik.

On je istaknuo da RS jeste potpisala Daytonski sporazum, ali da su taj sporazum mnogi stranci već “razvalili” do te mjere da je upitno postoji li BiH kao obvezujuća država kao takva.

Dodik je poručio da BiH nije priznala Kosovo, niti ima namjeru to učiniti.

Nema poruka za prikaz