Džeko čestitao Dan nezavisnosti: Ko nije bio u BiH, ne zna koliko se ova naša zemlja može voljeti

Bosna i Hercegovina slavi Dan nezavisnosti. Naime, prije 27 godina većina građana i građanki naše zemlje na refrendumu se odlučila za nezavisnu državu ravnopravnih građana. 

Tim povodom je i kapiten naše reprezentacije i napadač Rome Edin Džeko putem društvenih mreža čestitao ovaj veliki praznik.

Džeko je tako na Facebooku napisao:

“Ko nije bio u Bosni i Hercegovini, ne zna koliko se ova naša zemlja može voljeti.Ko nije našim ulicama hodao, sa našim ljudima pričao, sa njima se svađao, grlio i ljubio, slušao naše šale, taj kao da nije ni živio.

Rasuti smo po cijelom svijetu i svima onima, koji nisu bili u BiH, mi sportisti, pokušavamo prenijeti šta je to inat, šta je to tvrda glava bosanska, šta je to ponos, šta je to ljubav i zašto našu zemlju toliko volimo. Nije BiH savršena, ali je meni najljepša i sretan sam što sam odgojen da volim sve ljude na ovom svijetu i sto imam(o) priliku svijetu pokazati koliko nama znači naša zemlja.

Volim sto sam rođen baš kao Bosanac i Hercegovac.

Zato, sretan nam Dan nezavisnosti, jedne i jedine nam Bosne i Hercegovine..”, napisao je Džeko na svom zvaničnom Facebook profilu.


0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x