Egipat: Najmanje 18 osoba poginulo u saobraćajnoj nesreći južno od Kaira

This picture taken on February 22, 2021 shows a view of vehicles stuck in a traffic jam amidst street vendors and pedlars in the central Attaba district of Egypt's capital Cairo. - In gridlocked and heavily polluted Cairo, startups are searching for technological solutions to solve the transport headaches for an expanding megacity already struggling with over 20 million people. Cairo, the most populous Arab city where a fifth of all Egyptians live, is ranked 30th worst in the world for congestion, according TomTom, the Dutch vehicle navigations systems maker. (Photo by Khaled DESOUKI / AFP)

Najmanje 18 osoba je poginulo, dok je još pet povrijeđeno kada je kamion sa prikolicom udario u kombi južno od glavnog grada Egipta, saopštili su zvaničnici.

Državno tužilaštvo je saopštilo da se nesreća dogodila kasno sinoć na auto-putu blizu grada Atfih, 100 kilometara južno od Kaira.

Istočni put Kairo-Assiut, smešten na istočnoj strani rijeke Nil, povezuje Kairo sa južnim provincijama te zemlje.

Policija je navela da je guma kamiona sa prikolicom eksplodirala, što je izazvalo prevrtanje kamiona i njegov sudar sa kombijem.

Povrijeđeni su prevezeni u obližnje bolnice, a vozač kamiona je uhapšen, dodali su.

Saobraćajne nesreće uzrokuju gubitak oko 1.000 života godišnje u Egiptu, koji ima slabu kontrolu bezbjednosti na putevima. Incidenti su najčešće posljedica neprilagođene brzine, ali i loših puteva i nedosljednog sprovođenja zakona o saobraćaju.

Oko 10.000 saobraćajnih nesreća se dogodilo u 2019. godini, u kojima je smrtno stradalo 3.480. U 2018. godini, zabilježeno je 8.480 incidenata i više od 3.080 poginulih.

Anadolija

Nema poruka za prikaz