Enver Bijedić: Čestitam građanima koji su u pandemiji izašli na izbore

Lider stranke Socijaldemokrati BiH Enver Bijedić iskoristio je svoje pravo glasa na ovogodišnjim lokalnim izborima, tako što je građansku dužnost obavio u Tuzli.Bijedić je na biračko mjesto koje se nalazi u Osnovnoj školi Centar u Tuzli stigao u pratnji supruge i kćerke, a koje su također danas glasale.

Nakon obavljanja građanske dužnosti u susretu s predstavnicima medijskih kuća Bijedić je kazao da je izuzetno bitno da se građani odazovu pozivu na izlazak na izbore.

“Veoma je bitno da obave svoju građansku dužnost i svojom slobodnom voljom izaberu ljude koji će ih zastupati u izvršnoj vlasti grada, a tu se misli na poziciju gradonačelnika, ali i mjesta u Gradskom vijeću. Svim građanima koji su došli da glasaju treba čestitati jer su pored svih opasnosti koje nosi pandemija to uradili”, izjavio je Bijedić.

Na lokalnim izborima ove godine pravo glasa ima 111.707 građana iz Tuzle, a jutros je otvoreno 159 redovnih biračkih mjesta. Izborni proces odvija se bez poteškoća.

Prema prvom presjeku, do 11 sati u Tuzli je glasalo 15.336 birača, odnosno 13,83 posto, potvrdila je za Klix.ba predsjednica Gradske izborne komisije Slađana Krajina.

Nema poruka za prikaz