Epilog priče: Općina Stari Grad bespravno srušila zid na privatnom posjedu

Portal Senzor.ba je ranije izvještavao o rušenju zida u dvorištu Branke Rakonja od strane Inspekcijske službe Stari Grad, po nalogu načelnika Hadžibajrića.

Podsjećamo, Branka je sazidala zid na temeljima iz 60-ih godina kako bi kuću zašitila od podzemnih voda. Inspekcijske službe su naredile, a potom i izvršile rušenje tog zida, jer je, prema njihovim navodima, isti sagrađen na općinskom zemljištu.

Priča je sada dobila i epilog. Naime, Branka je angažovala sudskog vještaka koji je trebao izvršiti uvid i procjenu da li je taj sporni zid zaista sagrađen na zemljištu koje pripada Općini Stari Grad. Vještak je donio nalaz u kojemu navodi da je temelj zida i sam zid sagrađen na privatnom vlasnišvu 1/1 na ime Mrčarica Aleksandre, čime je u potpunosti pobio navode Inspekcijskih službi.

Branka navodi da je razlog rušenja ovog zida zapravo politički, budući da su na njenoj kući, tokom predizborne kampanje, bili plakati za slikama Jusufa Pušine i Abdulaha Skake (SDA).

Na kraju, Branka navodi da će tužiti Općinu Stari Grad, te tražiti odštetu za porušeni zid. Osim toga, tužit će i medijske kuće za stres koji je preživjela, kao i za klevetu, budući da su iste prenosile drugačiju stranu ove priče

Senzor.ba je pratio slučaj od početka i nastavit će u budućnosti.

Nema poruka za prikaz