Episkop koji je služio liturgiju patrijarhu Irineju hospitalizovan zbog koronavirusa

Episkop kruševački David je jučer služio opelo i liturgiju upokojenom patrijarhu Irineju, a sinoć je hospitalizovan zbog zaraze koronavirusom. To bi značilo da je ovaj vladika zaražen prisustvovao sahrani.

On je nakon sahrane testiran na koronavirus i nalaz je bio pozitivan, prenose srbijanski mediji, a sinoć je i hospitalizovan u bolnici Dragiša Mišović zbog kašlja i moguće upale pluća.

Iako je crkva apelovala da se poštuju epidemiološke mjere, ovaj episkop i član Sinoda SPC je izgleda odlučio doći na sahranu patrijarha uprkos tome što se ne osjeća dobro. Da je na sahrani bio u lošem, zdravstvenom stanju su primijetili i korisnici društvenih mreža što su i prokomentarisali nakon što je javljeno da je episkop hospitalizovan.

Episkop David se, nakon pojave simptoma, testirao i u aprilu međutim drugi nalaz mu je bio negativan, a sada su ljekari potvrdili da je hospitalizovan usljed zaraze koronavirusom.

Koronavirus je razlog za smrt pet sveštenih lica Srpske pravoslavne crkve među kojima je i poglavar Crkve, te vođa SPC-a u Crnoj Gori mitropolit Amfilohije čiju je sahranu služio upravo patrijarh Irinej. Pored njih dvojice preminuo je i episkop valjevski Milutin, monahinja Nina i raščinjeni vladika Artemije.

Nema poruka za prikaz