Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih nekoliko dana

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 6; Drvar i Tuzla 12; Ivan Sedlo, Livno i Prijedor 13; Bihać, Bugojno, Grude, Srebrenica i Zvornik 14; Banja Luka, Brčko, Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 15; Gradačac i Široki Brijeg 18; Stolac i Trebinje 22; Mostar 24 stepena. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 956hPa, za 11hPa je iznad normale i opada.

Danas će u Bosni preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti dosta magle. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon svježije noći i ugodnijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana su kod osjetljivih osoba moguće manje poteškoće, pretežno zbog nešto izraženijeg osjeta sparine i relativno visokih temperatura. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza za naredna četiri dana:

U subotu u Bosni većinom umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama dio prijepodneva će biti i magle. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Bosni i Hercegovini će se u ponedjeljak zadržati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32 stepena.

Za utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa sjevera u noći na srijedu. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nema poruka za prikaz