Fotografija obišla svijet: Dok je rađala kosti na leđima joj se izbočile

Nevjerojatna slika žene koja rađa naslonjena na krevet obišla je svijet. Podijelio ju je na Facebooku američki Centar za pomoć tokom trudnoće, poroda i postporođajnog doba Tangi Birth Services. Na njoj se vidi koliko su se kosti pomaknule na ženinim leđima dok je rađala.

https://www.facebook.com/tangibirthservices/posts/2489558527929732:0

Prenosimo njihov post u cjelosti:

“Vidite li izbočenje na donjem dijelu njezinih leđa? To je Michaelisov romb.

Tokom drugog porođajnog doba, kombinacija kostiju, uključujući križnu kost se zapravo pomiče unazad i tako povećava promjer zdjelice.

To se u porodništvu zove otvaranje leđa. To je potpuno normalno i vađan je dio fiziološkog poroda jer omogućuje bebi maksimalnu količinu mjesta da se okrene dok traže put da izađu na ovaj svijet.

Kako biste postigli otvaranje leđa potrebno je rodilju stavljati u aktivne položaje za porod u kojima su uspravljene i nagnute prema naprijed.

Totalno cool, zar ne!

I dok se vaša zdjelica širi, bebina glava se oblikuje – mijenja oblik kako bi stala između kostiju zdjelice!

Vaše tijelo je napravljeno za to! I vaše tijelo i vaša beba radite zajedno!

Porod nije nešto čega se treba bojati… to je nešto što treba razumjeti!”

Vanessa Barnes, čiju sliku su podijelili ispričala je da joj je muž rekao za kosti.

“Rodila sam na koljenima i rekao mi je da se donji dio mojih leđa ispupčio. Fascinanatno je za vidjeti tu sliku”, dodala je.

Ovaj post koji je objavljen 20. septembra do sada je podijeljen 50.000 puta, 41.000 je likeala sliku, a komentiran je 22.000 puta, prenosi 24sata.hr.

Nema poruka za prikaz