Fotografije koje prikazuju djetinjstvo u dva paralelna svijeta

Umjetnik iz Turske Ugur Galenkus na svojim fotografijama predstavlja paralelne svjetove. Kombinujući prizore sa Zapada i sa područja pogođenih ratovima, glađu i siromaštvom, on demonstrira da se, iako živimo na istoj planeti, naši životi razlikuju kao u paralelnim dimenzijama.

– Živim u Turskoj, koja je odmah pored najopasnijeg regiona u modernom svijetu. Pokušavam da prikažem tužnu stvarnost sa kojom se svijet suočava, društvene nepravde i život u ratnoj zoni, stavljajući dvije fotografije, rata i mira, jednu pored druge, u jedan okvir.

– Ovim tužnim slikama želim da prikažem kontraste između dva različita svijeta u kojima živimo. Slika ponekad može biti efikasnija od hiljadu riječi, kaže Ugur.

Ugur nema formalno dizajnersko ni umetničko obrazovanje. Završio je srednju poslovnu školu i vodio je najobičniji život kada su svi svetski mediji preneli potresnu sliku i priču o dečaku iz Sirije koji se 201či onlajn. Danju je radio regularan posao, a noći je provodio izučavajući dizajnerske programigitalnu umetnost. I danas, kad je postao uspešan i mediji širom sveta pišu o njegovim radovima, vodi jednostavan život i ima dnevni posao koji nema veze sa umetnošću.

Pogledajte galeriju njegovih fotografija:

Izvor: Detinjarije.com

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x