Geografsko širenje 4G+ signala ”BH Telecoma”: U toku potpuna modernizacija

Geografsko širenje 4G+ signala ”BH Telecoma” je svakodnevno i za vrlo kratki vremenski period se očekuje pokrivanje svih urbanih područja i najvažnijih putnih pravaca. Pored značajnog tehnološkog iskoraka koji je kompanija učinila uvođenjem 4G+, u ”BH Telecomu” je u toku i potpuna modernizacija mreže, saopćeno je iz ove kompanije.

Sedmično se na 65 lokacija izvrši zamjena baznih stanica, a na ovim aktivnostima je angažirano više od 30 terenskih ekipa. Dosad je 4G+ aktiviran na područjima Sarajeva (šire područje), Zenice, Tuzle, Mostara, Travnika, Goražda, Bihaća i Banje Luke, a u toku su i aktivnosti na modernizaciji opreme i osiguranja 4G pokrivenosti u ostalim urbanim sredinama.

Izvođenje radova se odvija ubrzanim tempom i u vrijeme najmanjeg saobraćaja kako bi proces modernizacije što manje utjecao na funkcioniranje mreže i pružanje usluga korisnicima.

S obzirom na to da je do sada realiziran značajan broj zamjena baznih stanica i intenzivirane aktivnosti na stabilizaciji saobraćaja, znatno je smanjena mogućnost povremenih prekida ili drugog vida otežanog odvijanja saobraćaja putem mobilne mreže.

Korisnici su u mogućnosti da putem internet-stranice ”BH Telecoma” svakodnevno prate intenzitet širenja mreže, navode iz ”BH Telecoma”.

Nema poruka za prikaz