Guverner Pennsylvanije: Prebrojavanje se bliži kraju, preostali listići će donijeti pobjedu Bidenu

Guverner Pennsylvanije John Fetterman rekao je da se postupak prebrojavanja glasačkih listića u njegovoj državi “bliži kraju” i da vjeruje da će neprebrojani glasački listići donijeti 20 elektorskih glasova Joeu Bidenu.

Pennsylvania je od četvrtka ujutru imala blizu 768 hiljada glasačkih listića koje je trebalo prebrojati, rekao je Fetterman u intervjuu za MSNBC.

Iako je Fetterman odbio prognozirati kada vjeruje da će njegova država završiti s brojanjem, naznačio je da je moguće da će to biti učinjeno do četvrtka navečer.

“Stvari se bliže kraju”, rekao je Fetterman, koji je ponovio da će nepodmireni glasački listići u njegovoj državi pogodovati Bidenovim šansama da pobijedi u Pennsylvaniji.

Donald Trump je pobijedio Hillary Clinton u Pennsylvaniji 2016. godine.

Na novinarsko pitanje da li je bilo nepravilnosti na izborima u Pennsylvaniji, Fetterman ističe da je sve išlo “nevjerovatno glatko” ukoliko se izuzme Trumpova najava o pokretanju tužbe.

“Trumpova kampanja se pojavljuje kod nas u Philadelphiji poput nekog karnevala, gdje iznose neobične tvrdnje”, rekao je Fetterman, zaključivši da je to “jedini problem”.

Donald Trump je s druge strane na Twitteru objavio kako očekuje veliku legalnu povjedu u Pennsylvaniji.

Prethodno je na Twitteru objavio: “Prestanite s brojanjem!”

Nema poruka za prikaz