Hadžibajrić: Nisam sumnjao u pobjedu, ovo je novi početak za Kanton Sarajevo

Sarajevska općina Stari Grad je specifična općina kada je u pitanju kompletna Evropa jer na području ove općine se nalaze četiri konfesije. U krugu od oko 500 metara kvadratnih nalaze se bogomolje muslimana, pravoslavaca, katolika i Jevreja. Izuzev u Jerusalemu to se ne može vidjeti nigdje u svijetu. Najviše iz tog razloga ali i zbog toga što se na području te općine nalazi 58 spomenika proglašenih nacionalnim spomenicima od historijskog značaja za BiH starogradsku sarajevsku jezgru posjećuju turisti iz cjelog svijeta, od Hrvatske do Australije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić na ovoj funkciji je već sedam godina, a u razgovoru za Anadolu Agency (AA), izrazio je zadovoljstvo onim što je urađeno na području ove općine kada je u pitanju 2015. godine, koja je na izmaku. (Samir Yordamoviç - Anadolu Agency)

Nisam ni sumnjao u pobjedu, ovo je novi početak za Kanton Sarajevo, poručio je kandidat Četvorke za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić.Očekuje da će vijećnici Četvorke – Nezavisne bosanskohercegovaček liste (NBL) čiji je predsjednik, Naroda i pravde (NiP), Socijaldemokratske partije (SDP) i Naše stranke (NS) ostvariti dobar rezultat za Općinskog vijeće Starog Grada.

“Nadam se da će dobro proći vijećnici iz Četvorke. Bit će puno lakše raditi. Umorio sam se u zadnjih osam godina. U drugom mandatu je bilo loše vijeće, a da ne govorim u trećem. Omjer je tri prema jedan u odnosu mene naspram Jusufa Pušine (op. a. kandidat Stranke demokratske akcije za načelnika). Mislim da će se to do kraja povećavati i da će omjer biti četiri prema jedan”, istakao je.

Osvrnuo se na važnost da ima podršku u Općinskom vijeću.

“Ja nisam sumnjao. Kampanju sam posvetio vijećnicima i jako sam mnogo s njima hodao. Nisam sumnjao i nije mi bilo stalo da pošto poto pobijedim. Meni je ovo četvrti mandat i ako nemate kvalitetno vijeće imate veliki problem. Onda morate praviti koalicije i nezdrave kompromise. To mi karakter nije dozvoljavao”, rekao je Hadžibajrić.

Komentarisao je manju izlaznost u odnosu na prethodne lokalne izbore.

“Izlaznost je viša od 50 posto i mislim da će biti najveća u Kantonu Sarajevo, ali treba sačekati. Izlaznost je bila manja za pet ili šest posto u odnosu na prošle izbore. To me ne čudi s obzirom na kampanju vladajućih kojima je bilo u interesu da izlaznost bude što manja. Ovo je novi početak za Kanton Sarajevo”, zaključio je.

Najavio je skoru smjenu Vlade Kantona Sarajeva.

Nema poruka za prikaz