Hadžibajrićeva poruka građanima: Strašnije je ono što dolazi ako ne glasate

Sarajevska općina Stari Grad je specifična općina kada je u pitanju kompletna Evropa jer na području ove općine se nalaze četiri konfesije. U krugu od oko 500 metara kvadratnih nalaze se bogomolje muslimana, pravoslavaca, katolika i Jevreja. Izuzev u Jerusalemu to se ne može vidjeti nigdje u svijetu. Najviše iz tog razloga ali i zbog toga što se na području te općine nalazi 58 spomenika proglašenih nacionalnim spomenicima od historijskog značaja za BiH starogradsku sarajevsku jezgru posjećuju turisti iz cjelog svijeta, od Hrvatske do Australije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić na ovoj funkciji je već sedam godina, a u razgovoru za Anadolu Agency (AA), izrazio je zadovoljstvo onim što je urađeno na području ove općine kada je u pitanju 2015. godine, koja je na izmaku. (Samir Yordamoviç - Anadolu Agency)

Predsjednik Nezavisne bh. liste i aktuelni načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, glasao je je u jutarnjim satima na lokalnim izborima koji se danas održavaju u Bosni i Hercegovini. Nakon što je obavio svoju građansku dužnost, u kratkom obraćanju Hadžibajrić je istakao važnost izlaska na izbore.

“Izlazak na lokalne izbore ima ogroman značaj, posebno u trenutku kada nemamo formiranu vlast na federalnom i državnom nivou i lokalni nivo je jedini na kojeg građani mogu računati. Zato, moraju izaći na izbore i uzeti sudbinu u svoje ruke”, kazao je.

Hažibajrić je naglasio da građani ne smiju koristiti izgovore i ne smije biti prostora za strah, jer kaže da je “strašnije ono što dolazi ako ne budu glasali”.

Nema poruka za prikaz