HIFA OIL predstavljala Bosnu i Hercegovinu na prestižnom “Aviation Fuelling Challenge” u Beogradu

U Beogradu je prošle sedmice održano drugo po redu međunarodno takmičenje za profesionalce u obavljanju operacija točenja JET goriva na aerodromima.

Radi se o takmičenju profesionalaca koji pune avione JET gorivom „Aviation Fuelling Challenge“.

Među timovima iz zemalja kao što su Rusija, Kina, Rumunija, Francuska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Njemačka, i drugih, svoje mjesto po prvi put našao je jedan tim iz Bosne i Hercegovine.

Našu zemlju predstavljala je kompanija HIFA OIL.

“Uz razvijajnje takmičarskog duha, cilj susreta bio je razmjena iskustava i uvida u najbolje međunarodne prakse procesa i procedura punjenja putničkih aviona JET gorivom, kao i unaprijeđenje bezbjednosti letenja. ‘Aviation Fuelling Challenge’ zamišljen je da unaprijedi vještine profesionalaca koji se bave ovim zanimanjem. Posebno nas raduje da je HIFA OIL i ovdje bila rame uz rame sa vodećim svjetskim kompanijama koji se bave distribucijom i punjenjem avio gorivima na međunarodnim aerodromima. Kvalitet takmičenja koje je organizirao Gasprom neft premašio je očekivanja. Za nas iz HIFA OIL ovo je jedan novi vid edukacije i treninga. Primjena teoretskog i praktičnog znanja će doprinijeti još kvalitetnijem radu uposlenika HIFA OIL-a, posebno na Međunarodnom aerodromu Sarajevo”, navodi se u saopćenju kompanije HIFA OIL.

Aviation Fueling Challenge (AFC), jedino je međunarodno takmičenje u obavljanju operacija točenja JET goriva na aerodromima u našoj regiji.

Događaj organizuje Gazpromneft-Aero, operator kompanije Gaspromneft za zrakoplovna goriva uz podršku IATA (The International Air Transport Association) i JIG (The Joint Inspection Group – Najveći standardi upravljanja kvalitetom u avijaciji).

Zvanični partneri AFC-a su podružnica Gazpromnefta u Srbiji – NIS i srpska kompanija za vazduhoplovnu službu, JAT Tehnika.

Ove godine se deset timova iz cijelog svijeta takmiči za titulu najboljeg tima u ovoj vrsti operacija: CNAF Limited – Narodna Republika Kina, Kineska vazduhoplovna nafta – Narodna Republika Kina, Petrolimex – Vijetnam, Total – Francuska, Gazpromneft-Aero – Rusija, BATO (Rosneft) – Rusija, NIS – Srbija, OMV Petrom – Rumunija, Makpetrol A.D. – Makedonija, HIFA OIL – Bosna i Hercegovina.

Nema poruka za prikaz