Husein Đozo, Josip Broz Tito, Edvard Kardelj, sve fašista do fašiste?

Na slici koju gledate su trojica uglednih antifašista, ali neki svim silama žele to da izmjene. Mnogi danas imaju zamjerke na štošta u vladavini Josipa Broza, ali mu svi odaju priznanje kad je u pitanju borba protiv fašizma. Kako je onda on vodao po svijetu sa sobom Husein ef. Đozu, svog ličnog prevodioca, kojeg su 14.jan.2021.godine zastupnici Parlamentarne skupštine BiH svrstali među fašiste, poput Draže Mihailovića, Mile Budaka, Jure Francetića, Pavla Đurišića i ostalih!
Među tima koji su izglasali rezoluciju nalaze se svi zastupnici iz SDA, Denis Zvizdić, Alma Čolo, Šemsudin Dedić, Šemsudin Mehmedović, Edin Mušić, Safet ef. Softić, Adil ef. Osmanović, stranke koja sebi uzima ekskluzivitet odbrane Bošnjaka, među kojima je i nekoliko imama, dakle učenika rahmetli Đoze, a Safet ef.Softić, uz to, obavlja i jednu od najvažnijih funkcija u IZ, funkciju predsjednika Sabora IZBiH!

Taj Safet ef. Softić, je čovjek sa Bakirove kompenzacione liste, ne izlazi više na izbore, kao ni olinjali Halid Genjac, jer im niko glasove ne bi dao, ali zato obavljaju najvažnije funkcije u zajednici i državi.

To je dakle čovjek, koji u državnom Parlamentu odmjerava akcize na alkohol i cigarete, a kao član Sabora i predsjednik tog tijela, odmjerava visini zekata i sadakatul fitra!
Samo na prvi pogled vam se ovo čini nevjerovatno. Ima u ovoj sprezi vjere i politike i gorih kombinacija. Ja nisam od onih koji bi zabranio vjerskim službenicima da se bave politikom, ali ni u kom slučaju ne bih dozvolio da neki rashodža bude na dvije ovako odgovorne funkcije u najvećoj stranci Bošnjaka i Saboru IZ, samo zato što je poslušan.

Uz Đozu su fašistima proglasili još nekoliko Bošnjaka, čija je prašina sa cipela vrijednija od njihovog bijednog života, poput šehida Mustafe Busuladžića, Mule Rastodera i drugih, samo da bi udovoljili udruženom zločinačkom poduhvatu, da su sve strane činile zločine i da su žrtve i zločinci jednaki.

Botovi stranke SDA su hadžiju Dinu Konakovića prozvali adžijom, otkako je napustio taj brod koji tone, jerbo nemere biti hadžija ko nije član SDA, a taj Konaković je bio principijelan i ustrajavao u tome da se ne promjeni ime osnovne škole, po Mustafi Busuladžiću i pao u nemilost amerikanaca. Ali je sačuvao obraz.

Ispada da je drug Tito više poštovao bošnjačku ulemu nego je poštuju njihovi najodabraniji predstavnici. Sad agresori na našu domovinu imaju službeno verifikaciju, da smo mi kao i oni ili gori od njih, a Bošnjaci čekaju da dospiju hašlame. Bezbeli se neće pobuniti i tražiti ostavke rashodže i ekipe. Uskoro će nas ovi isti sa plakata ubjeđivati da smo sigurni samo, ako oni vode državu i što je najgore – ubijediti!

A sigurni baš od njih nisu ni najugledniji Bošnjaci u zemlji, iako ih neprijatelji ne diraju!

0

Nema poruka za prikaz