IGK: Šta nakon Handkea, dosegli smo kritičnu tačku našeg morala, humanizma…

U ime Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK), profesor Emir Ramić, direktor IGK, je poslao pismo Švedskom Nobelovom komitetu, Vladi Švedske i Kraljevskoj porodici Švedske.

Povod za kratko pismo IGK je pitanje novinara The Intercept Petera Maassa u tekstu naslovljenom „Nobelova nagrada, kamp za silovanje u Bosni i Peter Handke“, šta mislite kakav je osjećaj provesti noć u hotelu Vilina Vlas?

U pismu između ostalog se kaže:

„Mollimo Vas da pažljivo pročitate članak o najgorim, nepojmiljivim i najgnusnijim zločinima koju su izvršeni za vrijeme agresije i genocida u Bosni i Hercegovini. Nakon čitanja, molimo Vas razmislite, da li je Nobelov komitet svojom odlukom o dodjeli Nobelove nagrade Peteru Handkeu zapravo poslao indirektnu, možemo kazati tajnu poruku podrške zločincu Andersu Breiviku, zapitali su se iz IGK-a.

Dodali su da se također postavlja i pitanje šta nakon ovog?

„Smatramo da liberalna i konzervativna javnost Evrope i njene elite, tradicionalisti i globalisti, hriščani, jevreji i muslimani, ateisti, akademici i radnici, pojedinci i udruženja građana u ovom času, na ovom mjestu i povodom ove odluke treba da zastanu i da razmisle – kuda i gdje ide Evropa koja nagradama podržava veličanje zločina i zločinaca. Dragi prijatelji, dosegli smo kritičnu tačku našeg morala, humanizma i jedinstva. U ime Evrope – Reagujte!“, poručio je direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić.

Nema poruka za prikaz