Izraelske snage ubile Palestinca na Zapadnoj obali

epa07473233 Armed Israeli soldiers patrol the streets during clashes between Palestinians and Israeli troops in the West Bank city of Hebron, 30 March 2019, as Palestinians mark the year anniversary of the March of Return and the commemoration of the Day of the Land. Land Day is marked on 30 March by Arab citizens of Israel and Palestinians of the events of that date in 1976 in Israel. EPA-EFE/ABED AL HASHLAMOUN

Jedan Palestinac ubijen je u sukobu s izraelskim snagama za vrijeme hapšenja sjeverno od Jerusalema, saopćilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja u Ramallahu na Zapadnoj obali.

Kako je navedeno, 23-godišnji Mohammed Edwan je ubijen a još trojica Palestinaca su ranjena, prenio je AP.

Edwan je navodno bio u svom vozilu kada je izbliza ubijen, rekli su svjedoci. Njegovo tijelo zadržala je izraelska vojska a zatim ga je predala pripadnicima hitne službe koja je došla na mjesto događaja. 

Racije u brojnim kućama

Lokalni mediji objavili su da su izraelske snage izvršile raciju u brojnim palestinskim domovima u nekoliko naselja na Zapadnoj obali te da su se na tom području okupili stanovnici koji su izašli na ulice. 

Oni su rekli da su izraelski vojnici pucali te da su bacili suzavac i šok bombe. 

Izraelska vojska je saopćila da je na Zapadnoj obali uhapšeno 12 Palestinaca traženih za “umiješanost u terorističku aktivnost i nasilne nerede”. Također je rečeno da se istražuje incident sjeverno od Jerusalema u izbjegličkom logoru Qalandiya u kojem su vojnici koristili bojevu municiju nakon što su napadnuti.

Izraelske snage su također uhapsile zvaničnika Hamasa Hassana Yussufa u Ramallahu, prenio je AP.

Izvor: Agencije

Nema poruka za prikaz