Jasmin Imamović i nakon 20 godina ostaje gradonačelnik Tuzle

Kandidat Socijaldemokratske partije BiH Jasmin Imamović ponovo je izabran za gradonačelnika Tuzle. Imamović je večeras lično proglasio pobjedu.Građani Tuzle na današnjim lokalnim izborima odlučili su da Jasmin Imamović ponovo bude gradonačelnik ovoga grada, a ovu informaciju lično je potvrdio na osnovu prebrojanih glasova te informacija sa biračkih mjesta.

Njegovo osvajanje četverogodišnjeg mandata službeno će biti nakon objavljivanja iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Imamović je nakon proglašenja pobjede kazao da ogromnu zahvalnost i obavezu osjeća prema građanima Tuzle, SDP-u i porodici.

“U ovom trenutku osjećam ogromnu zahvalnost prema građanima svih 40 mjesnih zajednica. Jako mi je važno da su tu gradske i prigradske mjesne zajenice te da su tu građani svih nacija i različitih generacija. To smatram najvažnijim kvalitetom ovoga rezultata”, izjavio je Imamović.

Foto: A. K./Klix.ba

Imamoviću je ovo šesti mandat. Na mjestu načelnika, a zatim i gradonačelnika Tuzle je već skoro punih 20 godina.

Kao najveći protukandidat u javnosti Imamoviću je ove godine nametnut Vahid Jusufović iz stranke Socijaldemokrati BiH, kojeg je podržala i Demokratska fronta.

U utrci za gradonačelnika Tuzle nalazili su se još i Mirjana Marinković-Lepić iz Naše stranke, Sead Avdić iz BPS-a, Alen Kamerić iz PDA te nezavisni kandidat Halid Žigić.

Klix.ba

Nema poruka za prikaz