Jutros u pojedinim dijelovima zemlje susnježica i slab snijeg

Jutros je u centralnim i istočnim područjima Bosne bilo pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i slabim snijegom. U ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine bilo je umjereno od pretežno oblačno bez padavina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Najhladnije je jutros bilo na Bjelašnici gdje je zabilježeno -10 stepeni Celzijusa, zatim na Ivan-sedlu -2, Sanskom Mostu nula, Bihaću, Livnom, Sarajevu jedan, Bugojnu, Gradačcu, Grudama, Tuzli dva, Zenici tri, Širokom Brijegu sedam, Mostaru osam i Neumu deset stepeni Celzijusa.

“Danas se u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje slab snijeg i susnježica uglavnom prije podne. U ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme i bez padavina. Do kraja dana, postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -3 do dva, na jugu do pet, a najviša dnevna od jedan do sedam, na jugu od 10 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidromeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Drugog dana vikenda očekuje se malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U večernjim satima, nešto više oblaka na sjeveru zemlje. Jutarnja temperatura od -4 do dva, na jugu do pet, a najviša dnevna od tri do osam, na jugu do 11 stepeni.

U ponedjeljak, kako navodi FHMZBiH, u sjevernim područjima očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -2 do tri, na jugu do šest, a najviša dnevna od pet do deset, na jugu do 12 stepeni.

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme očekuje se i u utorak.Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -2 do četiri, na jugu do šest, a najviša dnevna od pet do 11, na jugu do 14 stepeni.

Nema poruka za prikaz