Kad se ženske ruke slože sve se može

Žensko poduzetništvo je višestruko važno, jer je to najbrže rastuća kategorija u preduzetničkom svijetu i jedan od glavnih faktora koji doprinosi razvoju ekonomije, stvarajući značajne preduslove za otvaranje novih radnih mjesta.

Poduzetnice o poslu razmišljaju svestranije i realnije rasuđuju od svojih kolega poduzetnika, sklone su uvažavanju tuđeg mišljenja i savjeta saradnika. Bolje razumiju ljude oko sebe, ne samo kupce ili korisnike, nego saradnike i zaposlenike, jer su ih spremne saslušati. Poduzetnice brže koriste savremena rješenja poput decentralizirane i fleksibilne organizacije, timskog rada i zajedničkog odlučivanja, te učešća zaposlenih u odlučivanju.

Najveće su prepreke i poteškoće u pogledu dostupnosti finansijskih sredstava, informacija, tržišta i educiranja. Temeljni izazov stoji pred zakonodavstvima, odnosno državnim politikama zemalja, a u pogledu osiguranja državnih mjera za efikasno identificiranje i rješavanje problema poduzetnica.

Da je žena ženi drug dokazuje i ova priča koja dolazi iz Visokog. Naime, bh poduzetnice su se udružile i napravile poklon za svakoga, a spojem ručnih radova, meda kojeg same proizvode, sapuna, čajeva i kolačića.

Ideja dolazi iz Mednog dućana, gdje će poduzetnice i izložiti svoje proizvode, za Senzor.ba Sabina Krivdić, vlasnica Mednog dućana je izjavila:

“Željeli smo da napravimo poklon kojim ćete pokazati drugima da ih volite, da za njih brinete ali i da imaju uspomenu od vas.

Zato med iz Mednog dućana, čaj Sherbetlook , sapun i balzam sa pčelinjim voskom i eteričnim uljima od naše Amile Zilić, pakujemo na unikatnoj tabli koja ostaje u trajnoj uspomeni, a koju s ljubavlju radi Amra Mušija-Huskić, a sve to ćemo zasladiti medenjacima naše Harise Bečirović.”

Naše poduzetnice možete podržati kupovinom njihovog zajedničkog poklona ili kupovinom i narudžbom sa njihovih stranica.

Nema poruka za prikaz