Kandidati Četvorke s dvostruko više glasova ubjedljivo osvojili Kanton Sarajevo

Prema najnovijim rezultatima lokalnih izbora u BiH koje je objavila Centralna izborna komisija (CIK) BiH, situacija u Kantonu Sarajevo ne mijenja se umnogome. Kandidati Četvorke i dalje su u ubjedljivoj prednosti, dok je SDA doživjela potpuni krah.Najveći broj glasova pokupio je Nermin Muzur, kandidat Četvorke u Općini Ilidža, sa osvojenih 16.863 glasa ili 64 posto osvojenih glasova od ukupno 89 posto obrađenih biračkih mjesta. Daleko ispod je kandidat SDA Fikret Prevljak za kojeg je glasalo 7.945 građana.

Na osnovu 86 posto obrađenih biračkih mjesta kandidat Četvorke Hasan Tanović također je u ubjedljivom vodstvu u Općini Novo Sarajevo sa 15.735 ili 67,33 posto osvojenih glasova. Ispod njega je aktuelni načelnik SDA Nedžad Koldžo koji je osvojio 5.520 glasova.

Općina Centar Sarajevo naredne četiri godine, prema preliminarnikm rezultatima izbora, će biti pod vodstvom načelnika Četvorke Srđana Mandića koji je sa 11.400 ili 64,99 posto glasova ubjedljivo ispred aktuelnog SDA načelnika Nedžada Ajnadžića koji je osvojio 4.895 glasova.

U Općini Stari Grad gotovo je jasno da će novi mandat pripasti Ibrahimu Hadžibajriću, aktuelnom načelniku i kandidatu Četvorke za Stari Grad, koji je osvojio 6.651 glas ili 58 posto glasova. Kandidat SDA Jusuf Pušina je ispod njega sa osvojenih 28 posto ili 3.219 glasova.

Najneizvjesnija situacija je u Općini Novi Grad gdje se vodi tijesna borba između kandidata SDA i aktuelnog načelnika Semira Efendića i kandidata Četvorke Adnana Delika. Efendić je do sada prikupio 16.647 glasova, dok je za Delića glasalo 16.207 birača na do sada obrađenih 128 mjesta.

Nema poruka za prikaz