Kolinda Gabar Kitarović, čvrsto na čelu Udruženog Zločinačkog Poduhvata(UZP)!

– Kolindino veličanje ratnog zločinca Praljka&com nije nikakav slučajni ispad. To je politika HDZ-a u HR i BiH, a provodi se zato jer još uvjek nije niko iz BiH u ime žrtava pokrenuo tužbu protiv Hrvatske i zloglasne “Herceg Bosne”, koju Dragan Čović nesmetano veliča i promoviše.
Ima na hiljade udruženja i nevladinih organizacija, imaju političke stranke koje se kunu u narod, s narodom, za narod, za državu.., a nisu po tom pitanju podnijeli ni jednu tužbu ni nekom opštinskom sudu.
Čak šta više, ima ih koji dignu ruke da se iz budžeta opštine koji pune Bošnjaci, finansira rad nacističkog tv kanala HRHB!
Nedavno je Dragan Čović na svom nekakvom Saboru HNS proglasio presude međunarodnog suda u Hagu za Udruženi Zločinački Poduhvat(UZP) nevažećim, a da se niko na to nije nji osvrnuo. Čak ni mudroseri iz takozvane međunarodne zajednice, koji su osnovali taj sud i reagiraju na najavu SDA da će se zalagati za BiH kao državu bez etničkih podjela, što je trebalo podržati svim sredstvima.
Pa šta se onda čudimo kad se slike Praljka pojave na utakmicama i čak na Starom mostu u Mostaru, kojeg je srušio svojom artiljerijom?

Nema poruka za prikaz