Konačno sam stiže ljeto: Evo kolike temperature nas čekaju u narednim danima

Vjetar će biti slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera

U Bosni će sutra biti više oblačnosti u jutarnjim satima.

U ranim jutarnjim satima kiša je moguća na sjeveru, istoku i sjeveroistoku. Prijepodne doći će do postepenog razvedravanja.

U Hercegovini bit će oblačno prijepodne, a u poslijepodnevnim satima razvedravanje. U poslijepodnevnim satima je moguć i lokalni pljusak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar će biti slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 29 stepeni.

U Bosni i Hercegovini se u petak, 7. juna prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 stepeni.

U subotu, 8. juna u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja većinom između 12 i 18 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 27 i 32 stepena.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju, 9. juna preovladavat će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima su mogući i rijetki lokalni pljuskovi. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Nema poruka za prikaz