Košarkaši Slobode gostuju u Mrkonjić-Gradu, debituje Miličević

U okviru 11. kola Prvenstva BiH za košarkaše OKK Sloboda iz Tuzle gostuje ekipi Mladosti u Mrkonjić-Gradu. Obje ekipe ovu utakmicu vide kao priliku za novu pobjedu, posebno domaćin koji je nakon četiri vezana poraza u posljednjem kolu upisao svoju drugu pobjedu u sedam odigranih utakmica. Sloboda ima utakmicu više uz četiri pobjede i isto toliko poraza, ali gosti nisu u zavidnoj situaciji budući da su u proteklom kolu izgubili na domaćem terenu. 

Dobra vijest za ekipu trenera Damira Mulaomerovića je da je novi igrač Ivan Miličević dobio pravo nastupa nakon što je zbog problema sa registracijom propustio utakmicu protiv Čelika, tako da će njegov debitantski nastup biti na parketu sportske dvorane “Mrkonjić-Grad”. Uslijed izostanka Adnana Žunića, ulogu pomoćnog trenera na ovom susretu odradit će trener juniorske selekcije Mirza Berbić.

Ekipa je na posljednjem gostovanju ostvarila pobjedu u Donjem Vakufu protiv Proma, a šta očekuju u novom gostujućem susretu, najavio je Milan Munižaba: “Veoma teška utakmica je ispred nas i bez obzira što nema publike ekipa Mladosti je uvijek nezgodna na domaćem parketu. Mi smo dobro trenirali i pripremali se cijele sedmice tako da se nadam da ćemo uz dobru energiju i timsku igru doći do nama jako važne pobjede u ovom trenutku”.

Utakmica je na rasporedu večeras od 18:00 sati u Mrkonjić-Gradu, a sudijsku trojku delegiranu za ovaj meč čine Tomislav Stapić, Vladimir Marić i Hrvoje Čavar. Kao i do sada, susret protiv Mladosti odigrat će se bez prisustva publike u skladu sa odlukama nadležnih ograna i propozicijama KSBiH. Prenos uživo moći ćete pratiti putem službenog Youtube kanala Košarkaškog saveza BiH, saopćeno je iz OKK Sloboda.

federalna.ba

Nema poruka za prikaz