Milović: Ozbiljan incident koji može imati negativne posljedice po moju porodicu

Nakon jučerašnjeg zasjedanja Skupštine BPK Goražde, na kojoj je došlo do incidenta koji je bio na rubu fizičkog obračuna između dopredsjedavajućeg Skupštine BPK Goražde, Edima Fejzića (Goraždanska priča) i poslanika Nijaza Musića (SDA), uslijedile su brojne reakcije javnosti.

Podsjećamo, sukob se desio nakon što je Musić sa govornice uputio Fejziću čestitku za Božić, aludirajući na njegovo izjašnjavanje kao Hrvata. Međutim, sve je počelo nakon izbora Daliborka Milović (LS), prvo za dopredsjedvajuću, a nakon toga i predsjedavajuće Skupštine BPK Goražde. Milović je izabrana nakon što je na pauzi koja je iskorištena za sastanak skupštinskih rukovodstva, Fejzić podržao Milović za preuzimanje funkcije predsjedavajuće Skupštine čime je praktično smijenjena dosadašnja predsjedavajuće Edita Velić iz DF. Nakon svih dešavanja, javnost Goražda bila je bijesna nakon sto se sa Facebook profila, sa imenom sina Daliborke Milović, pojavila ” čestitka” u kojoj između ostaloga stoji:  

“Bravo mama, tako se zauzima Goražde. Sa balijama je lako”. 

Uslijedile su brojne reakcije od kojih su neke bile klasičan primjer govora mržnje na društvenim mrežama. Nešto kasnije, ispostavilo se kako je riječ o lažnom profilu koji je kasnije uklonjen sa Facebooka. Zbog svega, danas se na press konferenciji oglasila i Daliborka Milović, koja je u saopštenju za javnost, između ostalog izjavila da je uplašena činjenicom da se tim činom u opasnost dovodi njena porodica. U saopštenju se dalje navodi:

“Dragi sugrađani BPK Goražde, moja porodica se među prvima vratila u Goražde. Da nismo vjerovali u mogućnost zajedničkog života sa svima koji ovdje žive, kao i mnogi drugi mogli smo biti na nekom drugom mjestu. Nismo to željeli, jer ovo je naš grad uz kojeg smo vezali sudbinu naše porodice i sa ovim gradom dijelimo sve ono što on jeste. A sigurna sam, da je otvoren, srdačan, gostoprimljiv, jednostavno voljen sa svim svojim manama i prednostima. Nakon što se taj profil pojavio na Facebooku, shvatila sam da je to ozbiljan incident koji može na neki način imati negativne posljedice po moju porodicu. Kada bih izgovorila da smo se osjećali ugroženima, uslijedile bi, bar tako pretpostavljam, reakcije koje se oslanjaju na prošlost i priču o ugroženosti naroda i nacija. Umjesto toga, pitam svakog građanina ovoga grada i kantona koji su roditelji, kako bi se osjećali da je neko kroz lažni profil njihove djece, napisao nešto zbog čega je unaprijed znao kako će njihova djeca zbog toga biti izloženi linču na društvenim mrežama? “,  stoji između ostalog u saopštenju za javnost, predsjedavajuće Skupštine BPK Goražde, Daliborke Milović.

federalna.ba

Nema poruka za prikaz