Ministarstvo u Crnoj Gori zabranilo kupovinu poklona učiteljicama za 8. mart

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta naložilo je direktorima osnovnih škola da spriječe organizovanje kupovine poklona za 8. mart nastavnicama i time prekinu praksu koja već godinama važi u vaspitno-obrazovnim ustanovama, piše Dan. U dopisu koji je upućen direktorima 2. februara navedeno je da su se Ministarstvu prosvjete obratili roditelji “prigovorom da se animiranjem putem viber grupa skupljaju novčana sredstva od učenika u svrhu kupovine poklona povodom određenih datuma”.

U dopisu ministarstva se od direktora traži da u saradnji sa nastavnicima spriječe ove aktivnosti budući da se ne odnose na vaspitnu i obrazovnu funkciju škole. Direktorima je još jednom skrenuta pažnja da ne smiju dozvoliti ni prodaju dodatne literature u školama.

Prema ocjeni Slobodana Savovića iz Sindikata prosvjete, odluka ministarstva da zabrani kupovinu poklona za 8. mart učiteljicama i nastavnicama je samo na prvi pogled stroga i hladna.

“Treba znati da je ovaj vrijedni praznik naših uvaženih koleginica dama prethodnih godina obesmišljen kičom i takmičenjem ko će kupiti skupocjeniji poklon i na taj izvitoperen način izraziti ljubav i pažnju”, naveo je on.

U Udruženju Roditelji, naveli su da su mišljenja podijeljena oko ove odluke. Kristina Mihailović, iz tog udruženja, navodi da potez ministarstva generalno nije loša odluka, ali da dio roditelja smatra da za tim nije bilo potrebe. 

0

Nema poruka za prikaz