Mladen Grujičić u Srebrenici vodi ispred Alije Tabakovića s 2.595 glasova

U Srebrenici, iako su na izborni dan oba kandidata za načelnika proglasila pobjedu, trenutno, većinom izbrojanih glasova, vodi Mladen Grujičić, no još uvijek nisu prebrojani važni glasovi za Bošnjake iz Federacije BiH i inostranstva.
Zbog specifičnosti sistema baze podataka Centralne izborne komisije BiH rezultati brojanja glasova u Srebrenici još uvijek nisu obnovljeni, međutim većina jeste prebrojana.

Član Općinske izborne komisije iz Srebrenice Zekerijah Hadžić kazao nam je da je izbrojenim glasovima na redovnim biračkim mjestima utvrđena razlika od 2.596 glasova u korist aktuelnog načelnika Mladena Grujičića koji je nastupio ispred koalicije “Zajedno za Srebrenicu”.

Još uvijek je ostalo da se izbroje glasovi koje su prikupila dva mobilna tima, glasovi iz inostranstva, raseljenih osoba u Federaciji BiH te glasovi sa jednom redovnog biračkog mjesta “Dom kulture”.

Iz zajedničke liste “Moja adresa Srebrenica” čiji kandidat je bio Alija Tabaković su istakli ranije da će se vodstvo Grujičića izgubiti sa prebrojavanjem glasova iz Federacije i glasova poštom iz inostranstva.

Izvor: Klix.ba

Nema poruka za prikaz