Mladi biznismen Senad Šantić: BiH je moja domovina, povratkom želim doprinijeti razvoju zemlje

Senad Šantić je rođen 1988. godine, a kao dijete je zbog agresije na BiH izbjegao u Švedsku.

Međutim, njegova veza s Bosnom i Hercegovinom nije pokidana, pa je od 1996. godine ljeta provodio u rodnom Mostaru i tako održavao stalne kontakte s rodbinom i prijateljima.

Vratio se u domovinu i pokrenuo vlastiti biznis, odnosno IT kompaniju, koja zapošljava na desetine ljudi. Kako nam je kazao presudila je želja za povratkom.

“Porodica je bila veliki razlog za moj povratak, jer kad smo izbjegli iz Mostara mnogo članova porodice je ostalo i želio sam da budem blizu njih. Dugo sam razmišljao i na kraju je presudio neki malo ležeran stil, posebno je on izražen ovdje u Hercegovini. Jednostavno sam shvatio da mogu doprinijeti našoj domovini”, kazao nam je Šantić.

Ističe da je odmah nakon završetka agresije na našu zemlju počeo dolaziti u BiH tokom ljeta.

“Svake godine smo posjećivali naš grad, porodicu i BiH. Moji roditelji su forsirali na tome, da ne zaboravimo na domovinu. Nikada nisam imao osjećaj da pripadam Švedskoj. Za mene je BiH moja domovina, roditelji su uvijek željeli da u kući pričamo na bosanskom jeziku. Zanimljivo da su mnogi moji prijatelji koji su iz BiH na ljetovanja išli u druge zemlje, ali mi smo uvijek dolazili u Mostar. Ovo je moja domovina”, izričit je Šantić.

Hayat.ba

Nema poruka za prikaz