Ms&Wood organizirao Dan otvorenih vrata, nagrađeni najbolji učenici

U tvornici namještaja Ms&Wood u Fojnici održan je Dan otvorenih vrata. Ovaj bosanskohercegovački proizvođač namještaja tradicionalno u mjesecu maju otvara vrata svim zainteresiranima kako bi se uvjerili u to kako se odvija proizvodnja u jednoj od vodećih industrija namještaja u regiji.

Uz učenike srednje i osnovne škole u Fojnici posjetu je upriličio i veliki broj građana, predstavnika drugih kompanija, a gostima se obratio i općinski načelnik Sabahudin Klisura. Prilikom posjete naglašeno je da će kompanija nastaviti stipendirati sve one koji upišu Drvoprerađivačku školu i u sljedećoj školskoj godini u Fojnici, te da će i dalje ulagati u kvalitetno obrazovanje svih učenika.

image

Osim stipendiranja, kompanija će i iduće školske 2019/2020 godine pružiti uvjete za redovnu praksu, ali i plaćenu, tj. ferijalnu praksu u fabrici. Bit će osiguran obrok za sve učenike, kao i nabavka knjiga i školskog pribora za učenike slabijeg materijalnog stanja. Napredne učenike očekuje dalje stipendiranje na fakultetima, a organizovane su i posjete međunarodnim sajmovima. Svima njima nakon školovanja osigurano je zaposlenje kao i mogućnost napredovanja.

“Ove godine posjetili su nas i najmlađi građani Fojnice, učenici nižih razreda osnovne škole u pratnji svojih učitelja. Nakon prezentiranja dosadašnjih uspjeha i planova koje kompanije ima, nagrađeni su i najbolji radovi učenika Drvoprerađivačke škole. Nagrađeni su i učenici sa najboljim školskim uspjehom u protekloj godini. Zajedno smo obišli pogone kompanije i pogledali izložbu učeničkih radova iz praktične nastave. Vidjeli smo zadovoljna lica i čuli puno pozitivnih komentara. Za nas je to potvrda da radimo dobru stvar i motivacija da radimo još bolje u budućnosti. I ovaj Dan otvorenih vrata bio je najviše posvećen omladini za koju vjerujemo da je naša budućnost”, ističu u kompaniji Ms&Wood.

image

Novčano su nagrađeni učenici sa najboljim rezultatima i praktičnim radovima u pravljenju namještaja Almin Pehlivan, Almedin Ramljak, Aldina Salčinović, Jasmin Imamović, Hamza Zahirović, Muhamed Šarac. A nagrađeni su i učenici sa najboljim školskim uspjehom u 2018/2019 godini Armin Merdžanić, Hamza Zahirović i Nedžmin Buljina.

Ms&Wood je dobitnik nagrade Njemačke vanjskotrgovinske komore – AHK za stručno obrazovanje sa osvojenim 1. mjestom u natječaju iz oblasti dualne edukacije za školsku 2018/2019, a koje je provedeno pod pokroviteljstvom Njemačkog saveznog ministarstva za privredu i energiju. Ms&Wood proizvodi visokokvalitetni dizajnirani namještaj. Trenutno zapošljava oko 400 radnika. Kolekcije namještaja kompanije Ms&Wood dobile su prestižne nagrade German Design Award – Njemačkog vijeća za dizajn, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu. Kompanija izvozi namještaj u više od 40 zemalja svijeta na četiri kontinenta.

0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x